Stage Media & Communicatie (MBO/HBO)

Ben jij gek van huisdieren, technologie, fitness of duurzaam bouwen?

De marketingafdeling van Bergenbos is opzoek naar een stagiair mediaredactie. Onze marketingafdeling is gespecialiseerd in SEO (zoekmachineoptimalisatie) en WordPress. Wij houden ons voornamelijk bezig met het uitbreiden van onze bestaande projecten, en zijn daarnaast voortdurend bezig met het opzetten van nieuwe projecten.

Over onze projecten

Onze websites bevinden zich in de sectoren: huisdieren, technologie, fitness en duurzaam bouwen. De websites hebben gezamenlijk meer dan 80.000 maandelijkse bezoekers, waarbij wij in 2020 hopen door te groeien tot boven de 200.000 maandelijkse bezoekers. De websites zijn gemaakt om bezoekers te informeren, maar daarnaast beschrijven wij ook producten welke interessant zijn voor onze doelgroepen.

De stageopdracht

De werkzaamheden tijdens de stage bestaan uit het doen van uitgebreid onderzoek voor één van onze websites, om hier vervolgens een diepgaand artikel over te schrijven.

Als stagiair bij Bergenbos krijg je veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng. Daarom krijg je ook de mogelijkheid om als aanvulling op je stageopdracht jezelf ook op andere terreinen te ontwikkelen, zolang het maar meerwaarde heeft voor onze websitebezoekers. De exacte invulling hiervan hangt af van wat jij wilt leren!

Een aantal voorbeelden van mogelijke aanvullende opdrachten:

  • Het interviewen van specialisten in een bepaald vakgebied.
  • Het maken van een infographic als aanvulling op een artikel welke al veel bezoekers heeft.
  • Het onderhouden van social media kanalen.
  • Foto’s/video’s maken op een gerelateerd evenement.
  • Het maken van een WordPress websites voor één van onze opdrachtgevers.

Let op: dit zijn slechts voorbeelden, wil jij je op een andere vlak ontwikkelen, dan zoeken we daar een bijpassende opdracht voor.

Van onze stagiairs verwachten wij niet dat ze alles al weten, maar wel dat ze een lerende instelling hebben! Je denkt- en beslist mee bij de keuzes die we voor projecten maken, waarbij jouw input daadwerkelijk gebruikt wordt. Hoe gaaf is het als we jouw idee of verbetering op onze websites uitvoeren, en je al snel daarna kunt zien hoe onze bezoekers op deze aanpassing reageren?

Aanvullende informatie

Van oorsprong is Bergenbos een adviesbureau voor duurzaam bouwen, waardoor wij nog regelmatig opdrachten doen voor bedrijven in deze sector.

Bergenbos is goed bereikbaar. Het ligt op een afstand van 500 meter van het NS-station Utrecht Terwijde. Daarnaast zij er voldoende (gratis) parkeerplekken bij het kantoor.

LET OP: De meeste studenten komen na hun stageperiode terug om af te studeren!

Close Menu